• Takashi

Historien om Takashi – vår sushirestaurant i Oslo

Vi gleder oss til å dele japanske matopplevelser med deg i vår sushibar på Tjuvholmen. Historien vår startet riktignok ikke på Tjuvholmen, men i Kragerø. Les om vår reise her.
Historien om Takashi – vår sushirestaurant på Tjuvholmen

Vår reise startet i 2014. Da skulle vi egentlig bare starte en liten sushi-vogn i Kragerø. Vårt lille sideprosjekt vokste og ble til Restaurant Barekoza.

Inspirasjon fra champuru-kulturen i Koza

Vi tok inspirasjon fra byen Koza på Okinawa. Koza er sterkt påvirket av USA, og har vært et knutepunkt for musikk- og kveldsliv på øya siden 1960-tallet. Maten, musikken og den internasjonale kulturen har fått navnet champuru, som betyr «blandet».


Sushirestaurant i Oslo ved vannet

Restauranten lå på bryggekanten, og vi dedikerte dag og natt til den i tre år. Vi som drev det hadde alltid en drøm om å en dag få til et sted i Oslo ved vannet. Fem år senere, med samme treverk og håndverker, bygde den eksakt samme gjengen vår nye perle, Takashi 喬士.


Moderne og jordnær sushirestaurant

Takashi, skrevet med tegnene 喬士, betyr «edel samurai» og er en moderne og jordnær sushirestaurant i Oslo. Her kan venner, familier og kollegaer komme sammen og nyte japanske smaker og drikker i behagelige omgivelser mens det skapes varige minner.


Nabolagsrestaurant

Vårt ønske har alltid vært å lage en japansk restaurant med samme behagelige følelse som en izakaya i Japan. På en izakaya kan man nyte snacks, mindre retter og drikke i behagelige omgivelser. Som regel er dette nabolagsrestauranter som venner, familier og kollegaer drar til for en uformell opplevelse. Takashi er kanskje ikke en izakaya, men vi tilbyr den samme uformelle følelsen.


Japansk opplevelse på Tjuvholmen i Oslo

Fra vår tradisjonelle japanske bar tilbyr vi våre gjester et godt utvalg av kvalitetssaké og gode viner, servert av servitører med lidenskap for det de driver med. Velkommen inn til en japansk opplevelse på Tjuvholmen i Oslo.


Vår meny: Fra sushi til omakase

Vi kan by på noe av den beste sushien i Oslo, men har også en rekke andre retter på menyen. Som nevnt var vi originalt inspirert av maten og kulturen i Koza, og den inspirasjonen har vi tatt med oss til Takashi i Oslo. Menyen vår inneholder både tradisjonelle japanske retter og asian fusion.


Under kan du lese mer om noen av rettene på menyen vår.


Asian fusion: Edamame og padrons

Edamame og padrons er den uslåelige kombinasjonen av japanske edamame-bønner og spanske padron peppers. Padrons er små, grønne paprika og chili som er ovnstekt og saltet. Noen byr på en sterk opplevelse, andre er mildere. Perfekt til forrett eller som snacks ved siden av drikke.


Sushi: Fra de beste i faget

Våre sushikokker har lang utdanning i faget og erfaring fra restauranter i verdensklasse. Den beste sushien har perfekt balanse mellom smakene, og du trenger kun litt soyasaus for å fremheve smakene som allerede er der. Hos Takashi får du ulike varianter av nigiri, maki og sashimi med deilige smaker.


Tradisjonell japansk: Omakase

Vi kan virkelig anbefale vår omakase. I Japan betyr dette at man lar kokken bestemme rettene. Dette blir sett på som en kunstnerisk utfordring hvor kokken virkelig får en sjanse til å imponere med nyskapende og spennende retter. Når du bestiller omakase, kan du forvente deg noe helt spesielt.


Vår omakase består av flere store og små retter med spennende smaker. Vi har to varianter av omakase: 5 retter eller 7 retter. Vi garanterer en unik og spennende smaksopplevelse uansett hvor mange retter du velger. Kokkene våre tar selvsagt høyde for allergener og kosthold.


Velkommen til vår sushirestaurant i Oslo

Velkommen til oss. Ta med familie, venner eller kollegaer til en kveld med deilig sushi og annen japansk mat. Dere kan komme til lunsj, middag eller bare drinker og snacks. Vi har god plass til 50 personer. Ta gjerne julebordet eller andre arrangementer på Takashi.


Du finner vår sushibar på adressen Lille Stranden 4 på Tjuvholmen i Oslo – rett ved overgangen til Aker brygge. Book bord enkelt og raskt ved å trykke under.