top of page
  • Takashi

Disse rettene bør du prøve på japansk restaurant i Oslo

Liker du asiatisk mat? Da bør du prøve disse japanske rettene. Stadig flere innser at japansk mat er mer enn sushi – og at sushi ikke bare er nigiri med laks.
Vi har drevet med japansk mat i mange år i både Oslo og Kragerø. Her er våre tips til japansk mat du bare må prøve. Du får flere av disse på Takashi, vår japanske restaurant på Tjuvholmen i Oslo.


Tempura

Tempura (天麩羅) er panerte og frityrstekte råvarer som spises alene eller brukes i andre retter. Tempura maki, gjerne med frityrstekt scampi, er en favoritt hos mange, men tempura er ikke bare scampi. Alt kan bli tempura – kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker. Her setter egentlig bare fantasien grenser!


Hos Takashi får du tempurasalat med fritert scampi, chilimajones, teriyaki, agurk og avocado. Vi har også samme rett med frityrstekt blomkål i stedet for scampi.


Tempurasalat hos Takashi

Yakitori

Yakitori (焼き鳥), som bokstavelig talt betyr “grillet fugl”, er japanske grillspyd med kylling. Dette er japansk street food på sitt beste. Kyllingspydene grilles over kull og krydres underveis. Retten er svært populær i Japan, og du får kjøpt yakitori på 7Eleven, i matboder under festivaler og på egne yakitori-restauranter.


Edamame

Edamame (枝豆) er en klassiker på izakaya i Japan. Bønnene saltes lett og kan spises både kalde og varme. De er svært gode som et lite sidemåltid sammen med drikke, men de passer også fint som forrett til et større måltid.


Takashi har selvsagt edamame på menyen. I restauranten har vi også flere andre småretter vi er sikre på at du kommer til å like.


Edamame og padróns

Okonomiyaki

Okonomiyaki (お好み焼き) er Japans svar på pannekake. Det er kanskje den beste sammenligningen, men okonomiyaki er noe ganske annet enn våre norske søte pannekaker med syltetøy. Retten kan også minne noe om omelett. Røren lages med hvetemel, men man legger gjerne til ingredienser som kål, kjøtt og fisk toppet med japansk majones.


Donburi

Donburi (丼ぶり) en en risrett hvor man har ris i dyp bolle og topper med kjøtt, fisk eller grønnsaker. Ofte toppes den med sashimi, og kan da minne noe om den hawaiianske matretten poké bowl.


Hos Takashi kan vi by på den smakfulle “Takashi Staff Bowl” med fisk, skalldyr, grønnsaker, ponzusaus og spicy chilimajones.


Bowls hos Takashi

Ramen

Nudler er en asiatisk klassiker du finner i alt fra nuddelsuppe til stekte nudler. Japanske ramen (ラーメン / 拉麺) tar nuddeltradisjonen til nye høyder. Dette er både fast food og gourmet i samme rett. Du kan få ramen på den lokale sjappa rundt hjørnet, men det finnes også ramenrestauranter med Michelin-stjerne. Hver region i Japan har sin egen versjon, og det er derfor en rekke ulike varianter å prøve.


Karaage

Karaage (唐揚げ) kan minne noe om tempura, men her friterer man marinert kjøtt, fisk eller grønnsaker. Tempura dyppes også gjerne i en tykkere røre før de friteres. Akkurat som tempura kan alle slags råvarer gjøres til karaage, men det vanligste er kylling.


Hos Takashi får du karaage med syltede grønnsaker ved siden av. Du kan ta den som siderett, forrett eller sammen med drikke.

Karaage hos Takashi

Shabu shabu

Shabu shabu (しゃぶしゃぶ) er en japansk matopplevelse du sent vil glemme. Den er like smakfull som den er sosial. Her samles man rundt en gryte med kokende vann eller buljong (det finnes mange ulike smaker), og så dypper man kjøtt og grønnsaker i gryta til de er kokt. Retten har fått navnet sitt etter lyden man lager når man dypper kjøttet eller grønnsakene i gryta.


Shabu shabu har mye til felles med Japans nasjonalrett, Sukiyaki. Forskjellen ligger blant annet i buljongen eller sausen man koker i. Sukiyaki er kjent for sin søte smak. Shabu shabu har buljonger med mer salt.


Sushi

Vi avslutter lista med den mest selvsagte japanske retten. Hvis du ikke har smakt enda, er det virkelig på tide. Det er også mange flere varianter der ute enn nigiri med laks. Hos Takashi kan du prøve grillet kamskjell, japansk hamachi og uramaki med tempura scampi inni og laks utenpå.


Sushi hos Takashi

Velkommen til Takashi – vår japanske restaurant i Oslo

Hos Takashi får du japansk mat, drikke og småretter fra noen av de beste kokkene i bransjen. Restauranten har en helt unik atmosfære – et lite stykke japansk izakaya på Tjuvholmen i Oslo. På vår meny finner du et stort utvalg av japanske småretter (“japas”), middagsretter, asiatisk fusion og selvsagt sushi.


Japansk izakaya – lokal bar med mat, drikke og småretter

En izakaya er en japansk bar som serverer mat, drikke og snacks. Dette er gjerne lokale steder med gjester som bor i nabolaget. Hos Takashi har vi hentet noe inspirasjon fra disse nabolagsrestaurantene. Allikevel er vi ikke helt en izakaya.


Hos Takashi får du sake og annen japansk drikke av den høyeste kvalitet, men vi er først og fremst en japansk restaurant. Derfor kaller vi oss ikke en izakaya, selv om restauranten vår har like god atmosfære som disse matbarene.


Omakase – flere retter fra kokken

Ute etter en unik japansk matopplevelse? Da anbefaler vi vår omakase. I Japan ber du om omakase hvis du vil ha noe helt spesielt. Kokkene setter sammen et spennende måltid med herlige japanske retter.


Kanskje henter de inspirasjon fra årstidene og velger varer i sesong. For japanske kokker er omakase en oppfordring til å imponere. Man betrakter det som som et slags kunstverk.


Vår omakase er satt sammen av 5 eller 7 retter. Her er du garantert unike kombinasjoner av svært gode retter og spennende smaker. Velg vår omakase om du vil ha noe litt utenom det vanlige når du skal spise japansk mat i Oslo.


Japansk restaurant i Oslo: Velkommen til oss!

Ta med kollegaer, venner eller familie til en japansk aften hos Takashi. Du finner oss på adressen Lille Stranden 4. Hvis du ønsker å booke bord, kan du gjøre det ved å trykke på knappen under. Velkommen til japanske smaker og unik atmosfære hos Takashi!bottom of page